Omgeving

 

De gîte bevindt zich in het Land van Ourthe-Amblève, dat ook wel "de tuin van de stad Luik" genoemd wordt.

 

Hier beleeft men de echte Ardennen lekker dichtbij, dus niet te ver rijden om even te ontstressen en de batterijen weer op te laden.

 

De prachtige en rustgevende natuurlandschappen, de landelijke dorpjes en de bosrijke omgeving zorgen voor het outdoor gevoel.

 

De mens leeft hier in symbiose met de natuur. De pittoreske huizen werden in de vorige eeuw opgetrokken met plaatselijke materialen. De bossen worden zorgvuldig beheerd zodat er veel wild aanwezig is.

 

In de directe omgeving kan men de wroetsporen van everzwijnen waarnemen, reeën kan men frequent spotten maar ook vossen en edelherten zijn aanwezig. Roofvogels zijn bijna permanent in de lucht te spotten terwijl men aan de waterkant een reiger, een forel of, indien je geluk hebt, zelfs een bever kan waarnemen.

Elk seizoen heeft zijn charmes, de lente met alle wilde bloemen, de zomer met de talrijke lokale feesten, de herfst met zijn kleurenpracht en de winter met de prachtige sneeuwlandschappen.

 

In het Land van Ourthe-Amblève zijn er talrijke attracties voor groot en klein. Men kan de omgeving op veel verschillende manieren verkennen. In het Land van de Gastvrijheid kunnen tal van dingen beleefd en ontdekt worden: restaurants, grotten, een safaripark, musea, sport en actieve vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, natuurlijk en architectonisch erfgoed, evenementen.

 

Een landelijke regio waar water en steen het landschap gevormd en het leven van de mensen beïnvloed hebben…

Fête Locale Neucy
Fête Locale Neucy
Rahier Tuinzicht